Ratatouille

publicerat i Pasta & nudlar, Soppa & gryta;
Ratatouille, typ:

 
Du behöver:
2 små gullökar
1 liten rödlök
2 små aubergine
2 mellanstora zucchini
8 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1 burk mutti hela tomater
200 g krossade naturella tomater
100 g krossade tomater med vitlök
2 dl rödvin
olivolja
timjan
franska örter
salt

Gör såhär: hacka och bryn alla grönsaker i omgångar i en stekpanna med olivolja. För över dem i en gryta så fort de krympt. Tillsätt alla tomater och sätt på locket. Låt puttra upp och tillsätt sedan vin och kryddor. På med locket och småputtra i tre timmar. Smaka av med mer kryddor och salt. Servera med fullkornsspagetti, timjan och lagrad ost.
 
 
 

Halloumi i pitabröd

publicerat i Sallad & wrap, Taco & quesadilla;
Det här behövs det egentligen inte ett recept till, för man gör det ju så som man vill. Men det blev gott, så jag skriver ner det i alla fall.


Pitabröd med halloumi:
4 pitabröd
1/2 rödlök
5 cocktailtomater
~6 cm gurka
1 dl gräddfil
Svartpeppar
1/2 citron
4 blad cosmopolitansallad
1 block halloumiost

Gör såhär: tillaga pitabröd enligt förpackning. Finhacka lök, tomat och gurka. Blanda med gräddfil, nymald svartpeppar och pressad citron. Ställ i kylen. Hacka cosmosallad. Stek halloumiost 2+2+1 minut, eller till önskad stekyta. Servera rubbet i pitabröd, med sriracha om man vill.

 


Beef sandwich

publicerat i Sandwich & baguetter;
Beef sandwich:
2 skivor grekiskt landbröd (mörkt)
1 ryggbiff
2 cocktailtomater
Lagrad cheddar
Rödlök
Ruccola
2 msk kvarg
1/2 tsk söt senap
1 tsk pressad citron
1 tsk hackad persilja

Gör såhär: Ta fram köttet i god tid och torka av. Stek brödskivorna i lite smör. Skiva tomater och rödlök. Blanda samman kvarg, senap, citron och persilja. Stek köttet 4 minuter per sida. Lägg cheddarosten på och lägg köttet åt sidan att vila lite. Sätt ihop mackan med hela härligheten.