Baguetter med champinjonstuvning

publicerat i Sandwich & baguetter;
Det här går inte att fota vackert, men det smakar himla gött: baguett med citronmarinerad tomat, persilja och champinjonstuvning.

 
Baguetter med champinjonstuvning
2 st små baguetter
2 st tomater
2 tsk fryst persilja
2 tsk färskpressad citron
200 g burkchampinjoner
2 msk smör
2,5 msk mjöl
2 dl lättmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 msk kantarellfond
vitpeppar
riven västerbottensost

Gör såhär: Dela baguetterna i båtar. Kärna ur och finhacka tomater. Blanda tomater med citron och persilja och fördela på båtarna. Skölj champinjornerna och hacka i mindre bitar. Fräs i smör tills det knäpper och extravätskan är borta. Lägg i mjöl och stek in ordentligt till en klumpig massa. Lyft av plattan och tillsätt mjölk och grädde i små skvättar i taget under ständig omrörning. När stuvningen är slät, ställ tillbaka på plattan och tillsätt kantarellfond och vitpeppar. Låt puttra under omrörning till önskat tjocklek. Fördela över tomatbröden och toppa med riven Västerbottensost. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter. 

Taggar: Champinjonstuvning, Middag, Recept, Sandwich, Stuvning, Varma mackor;

Kommentera inlägget här :