Buddha bowl: alternativ

publicerat i Gryn & ris;
Buddha bowl blev en hit här hemma, så vi gjorde en ytterligare variant. För grundreceptet, klicka HÄR. Nu körde vi lite med det soom fanns hemma, vilket resulterade i följande:



Buddha bowl, alternativ (2 p):
125 g fullkornsbulgur- och quinoablandning
1 vitlöksklyfta
salt
Halloumiost
Wokgrönsaker
Kvarg
Persilja
Senap
Honung
Citron
Sriracha

Gör såhär: Koka upp rikligt med vatten (ca 5 dl) med en pressad vitlöksklyfta och lite salt. Häll av överblivet vatten genom sil efter koktidens slut. Tillsätt bulgurblandningen och låt koka på medelhög värme i 10 minuter. Skiva en halloumiost och stek på 1 + 2 + 2 minuter per sida (första minuten är för att steka ut vattnet). Stek wokgrönsaker enligt anvisning. Blanda ca 1,5 dl kvarg med 1 msk hackad persilja, 1 tsk senap, 1/2 tsk honung och 1 tsk pressad citron. Servera allt tillsammans med srirachasås. 
 

Kommentera inlägget här :