Buddha bowl: grundrecept

publicerat i Gryn & ris, Potatis & rotfrukt;
Underbart med en stor skål med bara en massa olika blandade grejer. Hur låter ugnsrostad sötpotatis, kokt quinoa och stekt ost i en och samma skål? Här kommer ett grundrecept på buddha bowl, inspirerat från Linas matkasse

Buddhabowl: grund
125 g fullkornsbulgur- och quinoablandning
1 st vitlöksklyfta
1 st sötpotatis
150 g saganaki
olivolja
salt
chiliflakes
sesamfrön
solrosfrön
citron
koriander
 
Gör såhär: skala och tärna sötpotatis och vänd i lite olivolja. Lägg på en ugnsplåt, krydda med salt och chiliflakes efter smak och rosta i ugnen på 225 grader i ca. 15 minuter (när tärningarna är ca. 1,5x1,5 cm). Koka upp vatten med salt och en pressad vitlöksklyfta och tillsätt 125 g fullkornsbulgur- och quinoablandning. Koka ca. 10 minuter och häll av vattnet som blir över. Stek saganaki i torr panna ca. 3 minuter per sida. Ta upp osten, låt svalna och dela i mindre bitar. Lägg upp bulgur, sötpotatis, ost samt lite topping i form av sesamfrö, solrosfrö, pressad citron och koriander. 

På bilden nedan har jag dessutom toppar med marinerad kålrot och korianderröra.

Kommentera inlägget här :