Coleslaw med yoghurtbas

publicerat i Sås & dressing;
Idag hade jag tråkigt när jag kom hem från jobbet. Så jag lagade coleslaw, bara sådär. Eller ja, en variant av coleslaw där jag använde spetskål istället för vitkål och turkisk yoghurt blandat med gräddfil istället för majonnäs. Hur som helst, en god såssallad att servera till exempelvis grillat, burgare, korv och ugnsrostade rotsaker.
Coleslaw med yoghurt
1 msk salt
200 g spetskål (ca. 1/2 huvud)
60 g morot (ca. 1/2 morot)
1 tsk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl gräddfil
Peppar

Gör såhär: sätt en kastrull vatten med minst 1 msk salt på kokning. Strimla spetskålen fint och lägg i ett durkslag. Stjälp det kokande saltvattnet över spetskålen och låt kålen torka och svalna. Grovriv moroten och blanda med senap, yoghurt, gräddfil och peppar. Blanda morotsröran med spetskålen och blanda samman. Låt stå i kylen för att ta smak ett tag.

OBS! Använder man dijonsenap kan det behövas lite socker - smaka av! Jag använde Slotts vanliga senap.

Kommentera inlägget här :