Daal

publicerat i Soppa & gryta;
Det här var första gången jag gjorde daal och Erik, som är en sucker för soppor, grytor och curry var alldeles salig. Det går inte att fota den här typen av grytor vackert, men ni som läser får lita på mig när jag säger att det här var så smakrikt och underbart att jag redan funderar på när jag ska laga det nästa gång.



Daal
Matfett
1 stor morot
1 gullök
1 solovitlök
3 cm ingefära
1 msk garam masala
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
2 tomater
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk socker
2 förpackningar röda linser (avrunnen vikt 340 g) 

Gör såhär: fräs grovriven morot, finhackad gullök, solovitlök och ingefära i lite matvett i en gryta i 10 minuter utan att bränna vid. Tillsätt masala, curry och spiskummin och rör om. Låt fräsa till sig i två minuter till. Grovhacka tomat och tillsätt till grytan tillsammans med vatten, grädde, buljong, socker och sköljda, avrunna röda linser. Sätt lock på grytan och låt koka upp på låg värme. Ta av locken och fortsätt koka i ca 20 minuter till tjock konsistens. Servera varm med naanbröd, matyoghurt och sallad för att neutralisera. 

Taggar: Daal, Gryta, Indisk mat, Indiskt, Middag, Recept;

Kommentera inlägget här :