Gnocchipanna med svartkål och fetaost

publicerat i Pasta & nudlar, Potatis & rotfrukt;
Gnocchi har en skönt studsig konsistens. Jag lagar gnocchi mest för konsistensen, men det är dessutom en väldigt god potatisnudelplupp. Tillsammans med mycket kryddning och krämiga såser är det alldeles perfekt, men för att få lite knaprighet tycker jag att svartkål och lite osttopping är på sin plats. 
Gnocchipanna med svartkål och fetaost (2-3p):
400 g gnocchi
150 g babychampinjoner
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salvia
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lättmjölk
1/4 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör såhär: Sätt en stor kastrull lättsaltat vatten på kokning. Rengör svampen och halvera den (eller skär i skivor om ni använder stora champinjoner). Fräs i matfett i ca. fem minuter. Tillsätt därefter finhackad schalottenlök, fint skivad vitlöksklyfta och salvia. Fräs i ytterligare ett par minuter. Rör ner vispgrädde, mjölk och grönsaksbuljong. Låt puttra till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. 
Koka gnocchin och rör sedan ner i pannan för att fördela såsen jämnt. Fördela svartkål och smulad fetaost över hela härligheten.
Servera gärna en örtig sallad till, exempelvis den här salladen med periljebas som synes på sista bilden. 
Receptet är inspirerat av ett från Linas matkasse.

Taggar: Gnocchi, Middag, Recept, Svartkål;

Kommentera inlägget här :