Grön sallad helt utan grönsallad

publicerat i Sallad & wrap;
Jag hade aldrig kunnat ana att det första publicerade receptet på den här bloggen skulle vara en örtig, härlig sallad. Om sallad inte ingår i huvudrätten brukar jag nämligen mest slänga dit lite blad på sidan av tallriken. Men här är en härligt örtig historia som faktiskt är tillagad. Dessutom är den perfekt för kvinnor då persilja, vilket utgör basen för salladen, innehåller en himla mängd järn.
Grön sallad helt utan grönsallad (2-3p)
1/2 rödlök
50 g bladpersilja
1 1/2 tsk balsamvinäger 
2 tsk olivolja
salt
peppar
150 g färska haricot verts
150 g färska sugarsnaps
Gör såhär: blanda finhackad rödlök och grovhackad bladpersilja med olja, vinäger, salt och peppar. Plasta gärna in och låt stå ett tag för  att ge mer smak.
Trimma bönor och sugarsnaps vid behov och släpp i lättsaltat kokande vatten. Stormkoka i 2 minuter och spola därefter i kallt vatten. Servera med löken och persiljan, samt eventuellt lite extra olja flingsalt

Taggar: Haricot verts, Persilja, Recept, Sallad, Sugar snaps;

Kommentera inlägget här :