Korianderröra och marinerad kålrot

publicerat i Förrätt & tilltugg, Sås & dressing;
En buddha bowl är ingenting utan lite krämighet och lite knaprighet. Här nedanför är två tillbehör som gjorde sig utmärkt i en stor skål med sötpotatis, ost och fullkornsbulgur. De lär passa underbart till annat också, exempelvis en smörstekt macka.

 
Korianderröra
200 g kikärter
1 dl färsk koriander
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade solrosfrön
1 msk vitvinsvinäger.
1 tsk olivolja
1/2 dl vatten

Gör såhär: Skölj kikärter noggrannt och låt rinna av. Knipsa och skölj blad från färsk koriander. 1 dl i är ungefär en kruka. Pressa en vitlöksklyfta. Lägg i en mixerskål tillsammans med solrosfrön, vinäger och olivolja och mixa slätt. Späd med vatten till önskad konsistens. 

 
Marinerad kålrot
100 g kålrot
1/2 citron
2 tsk olivolja
2 nypor flingsalt

Gör såhär: riv kålroten på grovt rivjärn. Pressa saften från en halv citron över. Tillsätt olivolja och salt. Rör om och låt marinera så länge som möjligt, minst 30 minuter.

Kommentera inlägget här :