Vegetarisk makaronipudding

publicerat i Pasta & nudlar;
Makaronipudding var alltid min favoritmat när jag gick i skolan. Kanske för att vi aldrig lagade det hemmavid? Eller för att jag gillar äggstanning så vansinnigt! Det här är en vegetarisk variant med soltorkade tomater istället för den sedvanliga skinkan. Det blev en hit!
Vegetarisk makaronipudding
4 dl ideal makaroner
0,75 dl soltorkade tomater
10 cm purjolök
0,5 mozzarellaboll
3 ägg
3,5 dl lättmjölk
0,5 dl vispgrädde
Salt
Peppar

Gör såhär: Koka idealmakaronerna livligt den kortare koktiden i lättsaltat vatten. Rengör och finhacka purjolök. Strimla de soltorkade tomaterna. Bryt mozzarellabollen i små bitar. Låt makaronerna rinna av ordentligt och blanda sedan tillsammans med lök, tomat och mozzarella så att allt är jämnt fördelat. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll över. Sätt in i ugnen på 200 grader tills äggstanningen stelnat, ca. 30-45 minuter. 

Servera med en grann tomatsallad.

Kommentera inlägget här :