Minitacos i tortillabröd

publicerat i Taco & quesadilla;
Det behövs knappast recept åt det här. Alla har sina favoritkryddningar i tacos, samt sina favoritgrönsaker. Men såhär gjorde vi våra i veckan!


Minitacos i tortillabröd:
Quornfärs
Olja
Paprikakrydda
Chilipulver
Oregano
Spiskummin
Lökpulver
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Vatten

Riven ost
Rödlök
Cosmopolitansallad
Gurka
Miniplommontomater
Röd inlagd jalapeño
Salsa
Créme Fraîche
Minitortillabröd

Gör såhär: Hetta upp olja i en panna och stek quornfärsen i ca. 8 minuter. Tillsätt kryddblandning efter behag (mycket spiskummin, paprika och salt, det andra får man liksom smaka av med). Låt kryddorna steka i 2 minuter. Lägg på ca 1/2 dl vatten, rör om kraftigt och låt quornfärsen suga upp vattnet och hettas upp igen. Servera med dina favorit tacotillbehör i minitortillabröd. 
 
 

Lammkofta med "tabbouleh"

publicerat i Biffar & burgare, Gryn & ris, Sallad & wrap, Sås & dressing;
 
Lammkofta
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm chiliflakes
500 g lammfärs
Olja till stekning

Gör såhär: Blanda allt utom lammfärs till en gegga. Tillsätt lammfärs och knåda noggrannt. Forma till "korvar" och sätt in i kylen i 10 minuter. Stek därefter runtom i het panna för att få lite färg. Gör färdigt koftan i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter.
 
 
Tabbouleh
1 dl hackad persilja
2 st urkärnade finhackade tomater
1/2 finhahackad rödlök
1/2 citron (saften)
salt och peppar
2 portioner couscous eller bulgur

Gör såhär: Blanda allt till salladen/marinaden och låt stå och dra. Inför servering kokas grynen och blandas med salladen.

Citronyoghurt
1/2 citron (skalet)
2,5 dl matyoghurt
salt och peppar

Gör såhär: Finriv zest i en skål, tillsätt yoghurt, 2 kvarndrag salt och peppar och ställ att dra i kylskåp till servering.