Lammkofta med "tabbouleh"

publicerat i Biffar & burgare, Gryn & ris, Sallad & wrap, Sås & dressing;
 
Lammkofta
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm chiliflakes
500 g lammfärs
Olja till stekning

Gör såhär: Blanda allt utom lammfärs till en gegga. Tillsätt lammfärs och knåda noggrannt. Forma till "korvar" och sätt in i kylen i 10 minuter. Stek därefter runtom i het panna för att få lite färg. Gör färdigt koftan i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter.
 
 
Tabbouleh
1 dl hackad persilja
2 st urkärnade finhackade tomater
1/2 finhahackad rödlök
1/2 citron (saften)
salt och peppar
2 portioner couscous eller bulgur

Gör såhär: Blanda allt till salladen/marinaden och låt stå och dra. Inför servering kokas grynen och blandas med salladen.

Citronyoghurt
1/2 citron (skalet)
2,5 dl matyoghurt
salt och peppar

Gör såhär: Finriv zest i en skål, tillsätt yoghurt, 2 kvarndrag salt och peppar och ställ att dra i kylskåp till servering.
 

Kommentera inlägget här :