Buddhabowl

publicerat i Gryn & ris, Potatis & rotfrukt;
 
Buddhabowl
1 dl quinoa tricolore
1 st sötpotatis
4 st potatisar
olivolja
salt
timjan
1 st morot (stor)
1 tsk citronsaft
hackad koriander
1 st avokado
1/2 dl créme fraîche
chiliflakes
2 tsk limesaft
2 st romantikatomater
1 st schalottenlök
fetaost

Gör såhär: Koka upp 2 dl vatten med salt och lägg i 1 dl quinoa. Låt koka på medelvärme under lock i 10 minuter, tag av plattan och låt vila i 5 minuter under lock. Skär potatis i klyftor och sötpotatis i mindre kuber. Blanda med olivolja, salt och timjan. Sätt i ugn på 225 grader i 12 + 12 minuter. Vänd efter halva tiden. Riv morot, blanda med citronsaft och koriander och lite svartpeppar. Låt marinera i kylskåpet till servering. Mosa en avokado och blanda med limesaft, chiliflakes och créme fraîche. Servera alla komponenter med fetaost, hackad tomat och lök. 

 

Kommentera inlägget här :