Quorngryta - basic

publicerat i Soppa & gryta;
 
Du behöver:
150 gram frysta quornbitar.
1 liten gul lök
1 liten röd paprika
1 vitlöksklyfta
100 gram konserverade champinjoner
1+1 msk smör
2 tsk mjöl
2 dl matgrädde (späd med vatten)
svampfond, salt, peppar
 
Gör såhär: stek  quornbitar på medelvärme i ca. 5 minuter. Hacka lök, paprika, vitlöksklyfta och champinjoner. Stek med quornbitarna i lite smör tills det är mjukt. Tillsätt en ytterligare matsked smör och stek in mjöl ordentligt i smöret (annars kommer grytan smaka mjöl) innan du tillsätter matgrädde/ gräddmjölk i omgångar och låt puttra. Smaka av med svampfond, salt och peppar. Servera med ris och vinbärsgelé.
 

Kommentera inlägget här :