Broccoli- och ostpaj

publicerat i Paj & pizza;
 
Botten:
100 g smör
100 g mjöl
2 msk vatten

Gör såhär: 
Knåda mjukt smör med mjöl till en grynig massa. Tillsätt en matsked vatten i taget tills det blir en degklump. Tryck ut i pajformen hela vägen upp (den tenderar att sjunka en centimeter i ugnen) och sätt i kylen 30 minuter. Picka skalet med en gaffel och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Ta ut och låt svalna, medan du gör resten.

Fyllning:
Broccoli
Purjolök
Rödlök
Vitlök
Västerbottensost
 
Gör såhär: Grovriv västerbottensost så den täcker botten, ca. 90 gram. Koka broccoli och låt rinna av - skär i mindre bitar och fördela över osten. Stek purjolök, rödlök och vitlök (ca. 1/2 av varje) tills de är mjuka och fördela över. 

Äggstanning:
2 st ägg
2,5 dl vispgrädde
grovmalen svartpeppar
salt

Gör såhär: Vispa ihop 2 st knäckta ägg med vispgrädde. Tillsätt svartpeppar och salt, men tänk på att osten också är salt, så ta inte så mycket. Häll över pajen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 35 minuter.

Kommentera inlägget här :