Fetagratinerad medelhavspaj

publicerat i Paj & pizza;
 
 
Medelhavspaj från Linas matkasse
olivolja
1 pajdeg
1 zucchini
1 gullök
1 burk grillade paprikor
3 vitlöksklyftor
Salt
peppar
2 tsk timjan
1 tomat
2 ägg
1,5 dl mjölk
150 g fetaost

Gör såhär: Smörj en pajform med lite olivolja och tryck ut pajdeg (vi köpte färdig, men länkat i ingredienslistan finns ett enkelt recept). Nagga degen med en gaffel och förgrädda i ugnen på 225 grader i 10 minuter. Hacka en zucchini, en gullök och en burk sköljda och avrunna grillade paprikor. Stek tills allt fått önskad färg i het panna med olivolja. Tillsätt tre pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och timjan och stek till god doft. Fyll detta i det förgräddade skalet. Skiva en tomat tunt och fördela över de varma grönsakerna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det jämnt över grönsaksblandningen. Smula över fetaosten och grädda pajen i ugn på 225 grader i 25 minuter.
 
Låt den vila lite innan du skär upp den, för som ni ser ville våran falla sönder lite när allt var hett. Den här pajen ska gå att äta också kall. 
 
 

Kommentera inlägget här :