Halloumiburgare och BBQ-glaze

publicerat i Biffar & burgare, Sås & dressing;
 
Halloumiburgare
1 paket halloumi
1 bifftomat
Huvudsallad
Rödlök
Créme Fraîche
Briochebröd

Gör såhär: Rosta bröden så mycket eller lite ni vill i en brödrost. Jag gillar hårt rostade. Dela halloumiosten i skivor, ca. 1 cm. Stek i panna på hård värme 2 + 2 + 2 minuter tills de fått stekyta och blivit genomvarma. Pensla med ett rejält lager glaze (se nedan) Bygg burgaren och toppa med lite naturell créme fraîche.
 
 
BBQ-glaze
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 tsk spiskummin
2/3 tsk cayennepeppar
2 msk socker
4 msk ketchup
1 msk japansk soja
1 1/2 msk balsamvinäger

Gör såhär: Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök tills de är genomskinliga och mjuka, men utan att ta färg (ca. 2 minuter). Tillsätt spiskummin och cayennepeppar och stek in i lökhacket ordentligt. Tillsätt därefter resten av ingredienserna. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 5-10 minuter. Låt svalna och glasera sedan halloumiburgare (eller annat) med såsen.
 
 

Kommentera inlägget här :