Kall risnudelsallad

publicerat i Pasta & nudlar, Sallad & wrap;
 
 
 
Marinerade risnudlar, linser och rödlök
100 g risnudlar
290 g GoGreen röda linser
1 liten rödlök
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
2 msk olivolja
1,5 tsk sriracha
0,75 tsk sesamolja
Saften från en lime

Gör såhär: Släpp risnudlarna i kokande vatten och låt koka i tre minuter. Häll i durkslag och spola dem kalla i vatten. Skölj linserna och låt rinna av. Skiva rödlöken så tunt det går, använd gärna en mandolin. Blanda de övriga ingredienserna till en marinad och blanda tillsammans med ingredienserna. Täck och ställ i kylen tills det är matdags.
 
 
Sallad med marinerade risnudlar
1 färsk mango
1 morot
koriander
marinerade risnudlar (enligt receptet ovan)

Gör såhär: Skär mangon i smala små bitar. Skala en morot, skölj av den och fortsätt skala tunna, långa band av av morot. Tillsätt koriander efter behag. Lyft sedan över de marinerade nudlarna, linser och rödlök i skålen med grönsaker och varva ihop så allt får smak av marinaden som ett slags "salladsdressing". Servera till hårt stekt tzay. 

Kommentera inlägget här :