Vegetarisk pad thai

publicerat i Pasta & nudlar;
 
 
Wokdressing
1/2 lime
25 gram ingefära
1 vitlöksklyfta
1 msk socker
2,5 dl japansk soja
1/2 msk sambal oelek
1 msk vitvinsvinäger
~1 dl salta rostade jordnötter

Gör såhär: Grovhacka vitlök och ingefära. Pressa ner saften från en lime. Lägg det tillsammans med resten av ingredienserna i en mixerskål och mixa så slät som möjligt med en stavmixer. Använd som wokdressing i en pad thai eller andra grönsaksrätter.
 
 
Pad thai
1 orange paprika
1 rödlök
Olja
2 vitlöksklyftor
2 st ägg
1 pak choi
1 morot
2 portoner risnudlar
Wokdressing enligt ovan
limeklyftor
krossade jordnötter

Gör såhär: Koka risnudlar och skölj i kallt vatten (enligt förpackning). Ställ åt sidan medan det droppar av. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna och woka strimlad paprika och klyftad rödlök ett par minuter. Tillsätt två pressade vitlöksklyftor och woka någon minut till. Fös grönsakerna åt sidan och knäck två ägg i den fria delen av pannan. Krossa sönder ägget och låt det steka i scramblebitar. Blanda ihop med grönsakerna. Tillsätt en sköljd pack choi delad i mindre bitar, en grovriven morot, de kalla nudlarna och hela woksåsen. Blanda samman och tag av plattan. Servera omedelbarn med limeklyftor att klämma över samt krossade jordnötter.
 
 

Kommentera inlägget här :